בתחום עבירות אלימות במשפחה, יש להבין מספר מושגים בסיסיים:
על פי סעיף 1 לחוק מניעת אלימות במשפחה, תשנ"א-1991, מגדיר לנו מי ייחשב בן זוג ומי ייחשב בן משפחה:
"בן זוג" – לרבות ידוע בציבור;
"בן משפחה" – לרבות מי שהיה בן משפחה בעבר, והוא אחד מאלה:
(1) בן זוג, הורה או בן זוג של הורה, הורה של בן זוג או בן זוגו של ההורה, סב או סבתא, צאצא או צאצא של בן זוג, אח או אחות, גיס או גיסה, דוד או דודה, אחיין או אחיינית;
(2) מי שאחראי לצרכי מחייתו, בריאותו, חינוכו או שלומו של קטין או חסר ישע, המתגורר עמו, וקטין או חסר ישע המתגורר עם מי שאחראי עליו כאמור;
אלימות במשפחה – עבירה פלילית
סעיף 382(ב) לחוק העונשין, תשל"ז-1977, קובע כי תקיפה של בן זוג או בן משפחה הינה עבירה פלילית אשר העונש עליה חמור יותר מתקיפה "רגילה" ובצידה עונש מאסר מקסימלי של 4 שנים, וכאשר המדובר באלימות שגרמה לחבלות העונש המקסימלי עומד על 6 שנות מאסר – סעיף 382(ב) לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
מה הולך להיות עם בן משפחה נעצר בעקבות אלימות במשפחה?
במקרים של בן משפחה / חבר / מכר שנעצר בחשד לביצוע עבירת של אלימות במשפחה, מומלץ לפנות לעו"ד פלילי טרם תחילת החקירה המשטרתית על מנת לממש את זכות היוועצות לפני שאותו עצור נותן גרסה במשטרה ולפעול לשחרורו בתחנה ובמידה ולא לשחרורו ממעצר בבית המשפט.
ישנה חשיבות יתרה בייצוג של עו"ד פלילי בעבירות של אלימות במשפחה, שכן על פי החוק קיימת חזקת מסוכנות, אשר קובעת כי מי שחשוד בביצוע עבירות של אלימות במשפחה, חזקה עליו כי הינו מסוכן, ועליו להוכיח אחרת על מנת לסתור את החזקה הזו.
לצערנו, לא פעם מוגשות תלונות שווא במשטרה ובעקבות כך נעצרים לא מעט בני זוג, הדבר פוגע הן בנפגעי העבירה האמיתיים והן בחשודים חפים מפשע. ועל כן, ישנה חשיבות בעו"ד פלילי מנוסה שיידע לזהות ולנתח את המקרה כבר בשלב החקירה עובר להגשת כתב האישום.
כמו כן, לא פעם מוגשות תלונות במשטרה עובר להליך גירושין, מקרי נקם וזאת על מנת ל"זכות" ביתרון משפטי ועל כן ההמלצה הבולטת ביותר היא כי יש לתעד הודעות ומסרים כאשר הצד השני פונה אליכם.
במידה וקרוב אליכם נעצר, מומלץ לפנות באופן מיידי לעורך דין מעצריםאשר יפעל באופן מיידי על מנת לפגוש אותו בבית המעצר, לעדכן אותו בכל ההליכים שעומדים בפניו, לשמור על המורל, לעדכן את בני המשפחה בציוד אישי ורפואי לו הוא זקוק וכמובן לקבל את כל האינפורמציה מהחקירה המשטרתית על מנת להוביל לשחרורו.
רוב הלקוחות אשר פונים למשרדי, הינם נעדרי עבר פלילי וזאת הסתבכותם הראשונה עם החוק, ולפעמים מקבלים את הרושם כי זימון עורך דין לחקירה משטרתית או להליך מעצר "מסמן" אותם מול משטרת ישראל, אך ההיפך הנכון, אנשים נעדרי עבר פלילי, הינם אנשים נורמטיביים שאינם מורגלים עם שיטות חקירה והליכי מעצר ולכן מוסרים גרסאות למשטרה במחשבה כי ככל וישתפו פעולה ויענו על כל השאלות של החוקרים בצורה שהם רוצים יוביל לסיום מהיר של החקירה וסגירת התיק שנגדם – וזאת הנחת יסוד מוטעת מאוד!
לגרסה הראשונית, בחקירה במשטרה ועובר לאחר מכן בהליך המעצר בבית המשפט יש השפעה דרמטית על המשך נקיטת הליכים פליליים כנגד החשוד ועל כן מומלץ כי עורך דין פלילי מנוסה בעבירות אלימות במשפחה ילווה אותו.
במידה ונעצרתם או הוגש כנגדכם כתב אישום על עבירות אלימות במשפחה, משרד עו"ד פלילי אלון שליכטר זמין למענה 24/7 וניתן ליצור קשר.
משרד עורך דין פלילי אלון שליכטר מייעץ, מייצג ומלווה משפטית חשודים ונאשמים לאורך כל ההליך הפלילי. החל משלב החשדות וההכנה לחקירה במשטרה, דרך שלבי המעצר והשחרור, שימוע בטרם הגשת כתב אישום, ניהול המשפט הפלילי בתיק העיקרי בערכאות המשפטיות השונות.
האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.
לייעוץ מיידי 24/7 חייגו 054-6762373 זימון לועדת התמחות בלשכת עורכי הדין אחת הסמכויות אשר העניק המחוקק ללשכה כדי שתוכל למלא את תפקידיה, היא הסמכות לסרב לרשום מתמחה, כלשון סעיף 27 לחוק לשכת עורכי הד...
לייעוץ מיידי 24/7 חייגו 054-6762373 זומנת לחקירה במצ"ח או הוגש נגדך כתב אישום - פנה באופן מיידי 24/7 אל עורך דין צבאי אלון שליכטר, למתן ייצוג וליווי איכותי ומקצועי בהליך מול מצ"ח והפרקליטות הצבאית למערכת המשפט...
לייעוץ מיידי 24/7 חייגו 054-6762373 סעיף 304 לחוק העונשין קובע כי הגורם למותו של אדם ברשלנות דינו מאסר 3 שנים ומינימום של 6 חודשי מאסר. מעבר לכך, מי שנאשם בעילה של גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים הוא נהג שבזמני...