Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

עורך דין פלילי אלון שליכטר

מקצועיות, אמינות וחתירה לניצחון

ליעוץ ראשוני חייגו

054-6762373

משרד עו’’ד פלילי אלון שליכטר

השאירו כאן פרטים או התקשרו 054-6762373

    נהיגה במהירות מופרזת

    (72)

    לייעוץ מיידי 24/7
    חייגו 054-6762373

    תקנה 54 לתקנות התעבורה מגדירה את המהירות המקסימלית המותרת בהתאם לסוג הרכב והדרך. משטרת ישראל עושה שימוש בעזרים אלקטרוניים שונים המסייעים בידה ללכוד את הנוהגים במהירות מופרזת, ועל אלה נגזרים עונשים בהתאם לחריגתם בפועל מן המהירות המותרת עפ"י תקנות התעבורה, כדלקמן:

    • בכביש עירוני – 50 קמ"ש;
    • בכביש בין-עירוני ללא שטח הפרדה בנוי – 80 קמ"ש;
    • בכביש בין-עירוני עם שטח הפרדה בנוי – 90 קמ"ש;
    • בכביש מהיר – 120 קמ"ש.

    כדי להתמודד כראוי עם ההשלכות של נהיגה במהירות מופרזת, יש לפנות אל משרד עו"ד אלון שליכטר.

    נהיגה במהירות מופרזת – מהו מנגנון הענישה?

    אישום בעבירה של נהיגה במהירות מופרזת הוא עניין הדורש טיפול מקצועי של עורך דין המנוסה בייצוג נאשמים בתיקים מעין אלה, הואיל והסנקציות שמופעלות בעבירה זו משלבות, פרט לקנסות, גם עונשי פסילה של רישיון הנהיגה ונקודות רישוי. אם זומנת לדין – אל תעמוד חשוף בפני בית המשפט מבלי שמייצג אותך עורך דין מומחה לתעבורה שיפעל להמרת סעיפי האישום בסעיפים שאין בצידם עונשי פסילה ונקודות וכך ישאיר את רישיון הנהיגה שלך אצלך בכיס.

    הענישה בעבירות נהיגה במהירות מופרזת מותאמת למהירות בה נתפס הנהג בפועל ככל שהחריגה גדולה מן המותר, כדלקמן:

    1. עד 20 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או 25 קמ"ש מעל המותר בדרך בין-עירונית – ברירת משפט או קנס בסך 250 ש"ח, ללא נקודות חובה.
    2. 21-30 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או 26-40 קמ"ש מעל המותר בדרך בין-עירונית – ברירת משפט או קנס בסך 750 ש"ח + 8 נקודות חובה.
    3. 31-40 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או 41-50 קמ"ש מעל המותר בדרך בין-עירונית – ברירת משפט או קנס בסך 1,500 ש"ח + 10 נקודות חובה.
    4. 41 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או 51 קמ"ש מעל המותר בדרך בין-עירונית – הזמנה לדין + 10 נקודות חובה ופסילה מנהלית למשך 30 ימים.

    נהיגה במהירות מופרזת – לפנות אל מומחה תעבורה

    עורך דין אלון שליכטר צבר ניסיון עשיר בייצוג נאשמים בעבירות נהיגה במהירות מופרזת ולקוחותיו זכו לביטול כתבי אישום שהוגשו נגדם, הסדרי טיעון מצויינים והמרת סעיפי האישום בכאלה שאינם כוללים עונשי פסילה ונקודות רישוי.

    קיבלת זימון לבית המשפט בעקבות תאונת דרכים? או עבירות תנועה של נהיגה בקלות ראש וחוסר זהירות? נהיגה בשכרות? מה ניתן לעשות?

    עבירות התעבורה טומנות בחובן מעבר לנקודות והקנסות הכספיים, זימונים לבית משפט ששם העונש הצפוי בנוסף שלילת רישיון הנהיגה לזמן ממושך.

    הליכים מקדמיים – שימוע פסילה מנהלית

    ככלל, לקצין ממונה יש סמכות לפסול את רישיונך למשך 30, 60 או 90 יום לפי העבירה. במעמד זה נבחנת רמת המסוכנות בהמשך מתן רישיון נהיגה ואמורה לתת תקופת "צינון", במידה והוחלט על פסילת הרישיון, יש באפשרותך להגיש בקשה לביטול או קיצור תקופת הפסילה, בקשה שצריכה להיות מוגשת באופן דחוף.

    ההליך העיקרי – הקראת כתב אישום

    ההליך מתחיל בזימונך להקראת כתב אישום בבית המשפט, שם תצטרך לתת מענה לכתב האישום (כלומר למה שמאשימים אותך) והאם אתה מודה או כופר בכתב האישום.

    במידה ואתה מודה, הדיון יעבור לטיעונים לעונש ולאחריו בית המשפט יגזור את דינך על פי הטיעונים של התובע ושלך.

    במידה ואתה מכחיש את ביצוע העבירה, התיק ייקבע להוכחות, במסגרתם יישמעו עדי התביעה (השוטרים שכתבו את הדוח, בוחן תנועה, ועוד), ולאחריהם ישמעו עדי ההגנה, לרוב מדובר בנאשם עצמו ועדים מטעמו ואף מומחים במידת הצורך.

    הסדרי טיעון

    לפני ההקראה או לאחריה, ניתן אם רוצים כמובן לנהל משא ומתן עם התביעה, לעניין תיקונים בכתב האישום, הסכמות על העונש ועוד.

    חומר חקירה

    הדבר החשוב ביותר לפני שמגיעים לבית המשפט או לכל הפחות לפני שנותנים תשובה של מודים או כופרים, זה צילום כל חומר החקירה מהתביעה, לא הרבה מהציבור יודעים אבל לנאשם או לעו"ד מטעמו יש זכות לצלם את כל חומר החקירה.

    האם צריך עו"ד במשפט תעבורה?

    כמובן שמדובר בשאלה אינדיבידואלית, יחד עם זאת, אין כלל ספק, כי בחירת עו"ד תעבורה מנוסה, יידע לבחון את חומר החקירה בצורה מעמיקה, יאסוף את כל הנסיבות של האירוע, על מנת להוביל לתוצאה מקסימלית בשביל הלקוח על מנת למזער נזקים מבחינת העונש הצפוי והגעה להסדר מקל או במקרים אחרים חתירה עד הסוף על מנת להגיע לזיכוי מהעבירה. חשוב לזכור, המדובר בסיכון מול סיכוי שניתן להעריכו לאחר עיון מעמיק בחומר החקירה ובנסיבות האירוע ובנסיבות הלקוח.

    עוד חשוב לזכור! הסיכון במשפטי תעבורה הוא גדול שכן מדובר בשלילת הרישיון בפועל, מאסרים, קנסות והגבלות נוספות.

    אשר על כן, מומלץ להסתייע בעורך דין תעבורה אשר יודע כיצד לנתח את חומר החקירה, לשאת ולתת עם התביעה, לחקור את השוטרים בבית המשפט ובכך לתת ביטוי הולם לאישומים שבהם הנהג מואשם לעומת חומר הראיות שמצוי בידי המשטרה.

    עו"ד אלון שליכטר, רכש ניסיון בייצוג בעבירות תעבורה, לרבות נהיגה בשכרות, תאונות דרכים, מהירות מופרזת ועוד המשרד פעיל 24/7 ומייצג בכל הארץ!

    לייעוץ מיידי 24/7
    חייגו 054-6762373


    האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

    אודות המשרד

    המשרד מייצג באופן יום-יומי עשרות לקוחות בכל הארץ בדין הפלילי והתעבורה, דבר המקנה ניסיון מעשי מול מגוון גורמים. כל תיק שמגיע למשרד נבחן בצורה קפדנית ומדוקדקת, תוך סדר פעולות מיוחד שהוקם לאחר ניסיון רב, דבר המבטיח ייצוג מקצועי מבחינת קבלת כל החומר הרלוונטי, פסיקה רלוונטית למקרה הספציפי, איתור מומחים, בדיקת קווי הגנה אפשריים, הליכי שיקום ועוד.

     

     

    ממליצים עלינו

     

    נהיגה במהירות מופרזת – באיזו מהירות מותר לנהוג בהתאם לאזורים וכבישים שונים?

    לפני שנעסוק בענישה המוטלת בגין נהיגה במהירות מופרזת, הבה נבחן מספר התוויות של מהירויות מקסימאליות המותרות בכבישים השונים. בעניין זה עוסקת תקנה מספר 54 בתקנות התעבורה, המבדילה בין רכבים שעד 3.5 טון (כלומר רכבים רגילים), ורכבים איטיים (כלומר, טרקטורים ומכונות ניידות אחרות). לדוגמא, בדרך עירונית המהירות המרבית המותרת לרכב רגיל היא עד 50 קמ”ש, ואילו לרכב איטי עד 40 קמ”ש.

    לעומת זאת, בדרך בינעירונית מותר לרכב רגיל לנסוע עד 80 קמ”ש או עד 90 קמ”ש אם יש שטח הפרדה חוצץ, בעוד שלרכב איטי מותר לנסוע עד 40 קמ”ש בשני המקרים. אגב, אם ישנו תמרור הרי שכוחו גובר על ההוראות האמורות לעיל. לבסוף, המהירות המרבית המותרת בדרך מהירה היא עד 110 קמ”ש לרכב רגיל, ואילו לרכבים איטיים אסור בכלל להיכנס לדרכים מהירות.

    "נקלעתי לבעיה, האם עורך הדין יוכל לסייע בדבר נהיגה במהירות מופרזת?"

    נהיגה במהירות מופרזת היא אחת מעבירות התנועה הנפוצות ביותר בכבישי ארצנו, כאשר מדי שנה, מאות אלפי ישראלים נדרשים לתשלום קנסות המונפקים בגין ביצוע עבירת מהירות. זאת בנוסף לעונשים הקבועים בחוק הנקבעים בהתאם לדרגת המהירות, ועל כך נרחיב בהמשך. מהו העונש על מהירות מופרזת? פנו אל עו"ד אלון שליכטר למידע מקיף.

    עורך דין טוב ידע לנתח את החומר החקירה שידרוש ויקבל מהמשטרה בעבירת נהיגה במהירות מופרזת, ויבחן אותו ב-7 עיניים. מעבר לכך, הוא ישים לב למשל למספר השוטרים, לבדיקות המקדימות שאמור המכשיר, בין אם מדובר מהירות לייזר או דבורה לעבור טרם ההפעלה על ידי השוטרים ואף לאחריה, יבחן את ההפעלה עצמה – וידע למצוא נקודות חולשה ולנצלם על מנת לשמור על רישיון הנהיגה של הנהג שמואשם בנהיגה במהירות מופרזת כך שהעונש על מהירות מופרזת עם בכלל יהיה, יהיה נמוך ככל שניתן. עו"ד אלון שליכטר מספק ייצוג הגון, המתבסס על בשנים רבות של הצלחה.

    עורך דין מהירות מופרזת

    נהיגה במהירות מופרזת, נחשבת לאחת מעבירות התנועה הכי חמורות. על פי מחקרים, ככל שמהירות הנסיעה תהיה גבוהה יותר, כך הסבירות להתרחשות של תאונה עם השלכות קטלניות, כולל הרוגים, עולה.

    בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות למהירות הנהיגה, דבר המתבטא באכיפה מוגברת כלפי נהגים שמפריזים במהירות הנסיעה שלהם ובפעולות המשטרה למיגור התופעה. זה קורה על ידי שימוש באמצעי אכיפה טכנולוגיים, כמו מצלמות מהירות שנועדו לתעד מקרים בשעת המעשה. כך גורמי האכיפה יכולים לזהות את הנהגים שעוברים על החוק, ובהסתמך על ראייה זו להענישם.

     

    חוקי ענישה למהירות מופרזת בדרך עירונית

    העונש שניתן בגין נהיגה במהירות מופרזת מחושב בהתאם לחומרת העבירה, וכן ממידת החריגה במהירות המותרת במקום שבו הנהג נתפס. אם החריגה במהירות היא עד ל20 קמ"ש מעל למהירות המותרת, הקנס יעמוד על 250 ₪, חריגה של 21-30 קמ"ש תביא לקנס של 750 ₪ ותוספת של 8 נקודות, ואילו חריגה של 31-40 קמ"ש כבר תגרור עימה קנס של 1500 ₪ ותוספת של 10 נקודות. התרחיש הנורא ביותר הוא נהיגה מופרזת של מעל 41 קמ"ש מעל המהירות המותרת, שעשויה להביא להגשת כתב אישום נגד הנהג. מכך יכולים להיגזר עונשים רבים כולל פסילת רישיון. בדרך בינעירונית המהירות המותרת גבוהה יותר, ולכן יש מדיניות ענישה מעט אחרת, אולם דומה באופן עקרוני. עו"ד אלון שליכטר, הוא עו"ד פלילי ותעבורה מנוסה ומקצועי, תוכלו לפנות אליו עוד היום לייעוץ.

     

    נהיגה במהירות מופרזת – זו המהירות שאסור לכם להגיע אליה

    מגבלות המהירות שחלות על נהיגה משתנות בהתאם לסוגי הדרך:

    • דרך עירונית – המהירות המותרת היא עד 50 קמ"ש.
    • דרך בינעירונית ללא גדר הפרדה – המהירות המותרת היא עד 80 קמ"ש.
    • דרך בינעירונית עם גדר הפרדה – המהירות המותרת היא עד 90 קמ"ש.
    • כביש מהיר – המהירות המותרת היא עד 110 קמ"ש.

    כל מהירות שעולה על הנתונים הללו, תיחשב לחריגה מהמהירות המותרת, זאת כמובן במידה ואין באזור כל תמרור או סימן דרך המעיד אחרת. במשטרה ובמשרד התחבורה משתמשים בכלי אכיפה חדשניים, הנועדו לאתר מהירות מופרזת באמצעות חיישני לייזר, מצלמות דרך, ניידות שמוצבות בדרכים ועוד מגוון אמצעי אכיפה. חלק מהאמצעים הללו גלויים לנהגים ואילו חלק סמויים.