עורך דין ועדות משמעת | ייצוג בועדת משמעת לסטודנטים
לייעוץ מיידי 24/7
חייגו 054-6762373
עם ריבוי המוסדות האקדמאים, בשנים האחרונות ישנה עליה בועדת משמעת לסטודנטים, במכללות ואוניברסיטאות בכל חלקי הארץ. למרות זאת, סטודנטים רבים במיוחד אלו שנפגשים עם זימון לועדת משמעת בפעם הראשונה בחייהם אינם יודעים כלל מה זה אומר, מה הזכויות שעומדים להם וכיצד יש להתנהל בועדת משמעת.
עו"ד אלון שליכטר, אשר עוסק רבות בתחום ועדות המשמעת במוסדות האקדמאים נותן מענה במאמר זה לסוגיה זו, מוזמנים לקרוא, לשתף וליצור קשר – בואו נתחיל >>
מה זה ועדת משמעת?
לכל מוסד אקדמאי, בין אם מדובר באוניברסיטה או מכללה ישנו תקנון משמעת בו מופרטים זכויות וחובות המסדירים את היחסים בין המוסד לסטודנט, ברוב המוסדות ישנו תקנון נפרד אשר מסדיר את תקנון המשמעת.
במידה וישנו חשד כי סטודנט הפר את אחת מעבירות המשמעת הקבועות בתקנון, יזומן לועדת משמעת בפני מרצה / מרצים המהווים שופטים בועדת המשמעת, אשר יכריעו האם הסטודנט ביצע את העבירה או לאו.
במידה והסטודנט מכחיש את הטענות, יתנהל מעין הליך של חקירת עדים וטענות משפטיות ולאחריו הועדה תכריע בין אם לזכות או להרשיע. במידה והסטודנט מודה בביצוע העבירות או שהועדה מרשיעה יתקיים הליך של טיעונים לעונש.
מה הזכויות של סטודנט בועדת משמעת?
מדובר בהליך מעין שיפוטי ולכן לא חלים על בית הדין המשמעתי הכללים הנוקשים של דיני ראיות ועוד, יחד עם זאת ההליך בטבעו דומה להליך הפלילי באופן פחות מחייב עם כללים מותאמים למוסד האקדמאי.
יחד עם זאת, לסטודנט ישנם זכויות בסיסיות לניהול הליך הוגן, למשל: קבלת התלונה באופן מפורט, קבלת חומר הראיות שנאסף כנגדו, ייצוג של עורך דין בועדת משמעת, חקירה של העדים בועדת המשמעת ועוד.
שימו לב! ישנם מוסדות אקדמאים, אשר מיוצגים ע"י תובע מטעם המוסד .
ייצוג של עורך דין בועדת משמעת?
מיד עם קבלת הזימון או פנייה של המוסד האקדמאי לסטודנט, מומלץ לפנות לעו"ד טרם מענה לגופו של עניין. כמו כן, ניתן להיות מיוצג על ידי עו"ד בועדת משמעת, ואף מומלץ, הדבר יכול להשפיע באופן ניכר על התנהלות ההליך האפשרות לזיכוי או להפחתה משמעותית בענישה.
מה העונש בועדת משמעת?
מדובר בקשת רחבה של עונשים בהתאם לעבירה המיוחסת, עבירות של הונאה בבחינה או במטלה אשר קשורים למעשה לטוהר הבחינות נחשבות לעבירות הנפוצות ביותר ובמדרג חומרה גבוה במוסדות האקדמאיים בהם המדיניות הרשמית הינה הרחקה בפועל מהמוסד האקדמאי אף למי שזה היא לו הועדת המשמעת הראשונה!
בית הדין לערעורים של ועדת המשמעת
לפעמים, התוצאה בועדת המשמעת בעלת סנקציות קשות מאוד, רוב המוסדות האקדמיים מאפשרים הליך של ערעור. לכן ישנה חשיבות גם אם לא שכרתם עורך ועדת משמעת הראשונה, מומלץ לעשות זאת בהליך של הערעור.
לעו"ד אלון שליכטר ניסיון רב בייצוג סטודנטים בועדת משמעת והצלחות רבות בתחום מוזמנים ליצור קשר
הצלחות משרדנו (מעודכן לחודש 03/21) בייצוג בוועדת משמעת לאחרונה
(חלק מהתיקים, ניתן לראות את פרטי המקרה וההחלטות בעמוד הפייסבוק של המשרד)
- זיכוי מעבירת הונאה ועדת משמעת אוניברסיטת אריאל בשומרון
- זיכוי וועדת משמעת הקריה האקדמית אונו
- זיכוי מעבירת הונאה ועדת משמעת אוניברסיטת בן גוריון – זיכוי כפול בשתי תלונות
- ועדת משמעת אוניברסיטת אריאל בשומרון הרשעה בהונאה במבחן בית ללא הרחקה מהלימודים וללא ביטול הקורס וללא ביטול הבחינה
- זיכוי מעבירת הונאה ועדת משמעת אוניברסיטת בן גוריון בנגב
- זיכוי מעבירת הונאה ועדת משמעת אוניברסיטת תל-אביב
- זיכוי סטודנטית בעבירת הונאה בבחינה באמצעות מחשב – ועדת משמעת מכללת משמעת אריאל
- זיכוי סטודנטית בעבירת הונאה בבית הדין לערעורים המכללה למנהל
- זיכוי סטודנטית בעבירה של אי ציות למשגיח וביטול עונש ההרחקה ופסילת הקורס באוניברסיטת אריאל בשומרון
- הונאה במסגרת מבחן בית בתקופת ה"קורונה" ללא הרחקה מהלימודים באוניברסיטת אריאל בשומרון
- הגשת עבודה שאינה מקורית והטעיית חבר ללימודים ללא הרחקה מהלימודים באוניברסיטת בר אילן
- הונאה והכנסת פתק לבחינה ללא הרחקה מהלימודים ועדת משמעת האקדמית גליל מערבי
- נזיפה בלבד על הונאה מתועדת רבת משתתפים ועדת משמעת אוניברסיטת אריאל
- החזקת טלפון בבחינה ללא הרחקה וללא ביטול הקורס – אונ' בן גוריון
- נזיפה בלבד על עבירת התנהגות לא הולמת כלפי מרצה – ועדת משמעת המכללה להנדסאים
- נזיפה בלבד על עבירת הונאה בפרויקט גמר רבת מעורבים, ללא ביטול הפרויקט וללא הרחקה – אונ' בן גוריון
- נזיפה וביטול הקורס בעבירת הונאה בעבודת גמר – אונ' בן גוריון
המלצות בגוגל מלקוחות המשרד בייצוג בועדות משמעת על ידי משרדנו
הבנתם שאתם צריכים ייצוג משפטי איכותי בועדת המשמעת? מוזמנים ליצור קשר עם משרדו של עו"ד אלון שליכטר ונשמח לתאם עמכם פגישה!
ראיון עם עו"ד אלון שליכטר בערוץ 13 בתוכנית 'פרקליטים עד הבית' בנושא ועדות משמעת של סטודנטים, מוזמנים לצפות >>>
משרד עורך דין פלילי אלון שליכטר מייעץ, מייצג ומלווה משפטית חשודים ונאשמים לאורך כל ההליך הפלילי. החל משלב החשדות וההכנה לחקירה במשטרה, דרך שלבי המעצר והשחרור, שימוע בטרם הגשת כתב אישום, ניהול המשפט הפלילי בתיק העיקרי בערכאות המשפטיות השונות.
האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.
שאלות ותשובות
-
איך מתכוננים לועדת משמעת?
איך מתכוננים לועדת משמעת?
ראשית, המלצתנו הינה כי יש להתייעץ עם עו"ד ועדת משמעת טרם ההליך המשמעתי. יחד עם זאת, יש לקבל את כתב האישום בו יפורט מה האישומים כלפכם, כמו כן, ככל הניתן יש לקבל תמצית חומר הראיות המבסס את האישומים, יש לנסות לאתר עדים היכולים לשפוך אור על האירוע או מסמכים היכולים להעיד לטובה על טענותכם, העובדתיות והאישיות לרבות מצב משפחתי, רפואי וכו'.
-
האם מותר להיות מיוצג על ידי עורך דין בועדת משמעת?
האם מותר להיות מיוצג על ידי עורך דין בועדת משמעת?
בית המשפט העליון בע"א 8077/08 אוניברסיטת חיפה נ' לירן בן הרוש (פורסם בנבו, 30.12.2012), הדגיש כי זכותו של אדם להיות מיוצג על ידי עורך דין גם כשמדובר בהליך משמעתי. זאת, בין היתר, גם בשל העובדה שגם לאישומים הנדונים במסגרת הליכים משמעתיים עלולות להיות תוצאות חמורות ומרחיקות לכת לגבי העומד לדין. זאת, משום שעתידו האקדמי, וכתוצאה מכך גם עתידו התעסוקתי של הסטודנט, מונח על הכף.
-
מה העונשים הצפוים בועדת משמעת?
מה העונשים הצפוים בועדת משמעת?
משרדנו כלל אינו מדבר על עונשים לפני שמיעת גרסת הלקוח ובדיקת חומר הראיות הרלוונטי. יחד עם זאת, באופן כללי ניתן לומר כי העונשים במוסדות האקדמאיים הינם בין היתר, הרחקה על תנאי, פסילת בחינה, פסילת קורס, הרחקה בפועל ועוד.
-
למה לשכור שירותי עו"ד בייצוג בועדת משמעת?
למה לשכור שירותי עו"ד בייצוג בועדת משמעת?
לרשותכם הבחירה האם לייצג את עצמכם או להיות מיוצגים על ידי עורך דין לועדת משמעת. היתרון הבולט בייצוג על ידי עו"ד לועדות משמעת הינו ההיכרות ודרך הטיעון בשילוב הנסיבות האישיות של כל מקרה ומקרה, אשר יכול להוביל לתוצאה של זיכוי, הגעה להסדר מקל במו"מ או עונש מפוחת. -
אם הורשעתי וקיבלתי עונש יש מה לעשות?
אם הורשעתי וקיבלתי עונש יש מה לעשות?
על החלטת ועדת משמעת ניתן להגיש ערעור לועדת משמעת עליונה. כמובן שיש לשים לב, שכן לרוב יש פרק זמן מוגבל של שנע בין מספר ימים עד ל20 ימים, תלוי בתקנון המשמעת להגשת הערעור על ההחלטה.
סרטונים מהתקשורת

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
עוד במאמרים מקצועיים

ייצוג בפני ועדת התמחות לשכת עורכי הדין | עו"ד אלון שליכטר
לייעוץ מיידי 24/7 חייגו 054-6762373 זימון לועדת התמחות בלשכת עורכי הדין אחת הסמכויות אשר העניק המחוקק ללשכה כדי שתוכל למלא את תפקידיה, היא הסמכות לסרב לרשום מתמחה, כלשון סעיף 27 לחוק לשכת עורכי הד...
המשך קריאה
עורך דין צבאי | עו"ד צבאי אלון שליכטר – יייצוג חיילים בבית הדין הצבאי
לייעוץ מיידי 24/7 חייגו 054-6762373 זומנת לחקירה במצ"ח או הוגש נגדך כתב אישום - פנה באופן מיידי 24/7 אל עורך דין צבאי אלון שליכטר, למתן ייצוג וליווי איכותי ומקצועי בהליך מול מצ"ח והפרקליטות הצבאית למערכת המשפט...
המשך קריאה
גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים
לייעוץ מיידי 24/7 חייגו 054-6762373 סעיף 304 לחוק העונשין קובע כי הגורם למותו של אדם ברשלנות דינו מאסר 3 שנים ומינימום של 6 חודשי מאסר. מעבר לכך, מי שנאשם בעילה של גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים הוא נהג שבזמני...
המשך קריאה